Næringsliv

Hagen vil bli rampetere

– Jeg skal bli mer rampete, sier Stein Erik Hagen. En av rampestrekene han planlegger, er et oppkjøp til ti milliarder kroner eller så.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har nok vært litt for tålmodig en stund, sier han i et større intervju med Dagens Næringsliv.

Hagen som denne uken ble gjenvalgt som styreleder i Orkla av en enstemmig bedriftsforsamling. Han er i godt humør, kan avisen fortelle, til tross for at aksjen ligger 17 prosent under kursen som gjaldt da han tok over for fem år siden.

– Det er kjempedårlig, og jeg liker det ikke. Men vi er kommet gjennom finanskrisen som ett av få selskaper som har fortsatt å betale stabilt høyt utbytte. Vi har solgt ut noen virksomheter, har solid kontantstrøm og har nå penger på bok som gjør at vi er i stand til å gjøre de store kjøpene vi ikke kunne for et par år siden, sier Hagen.

Han har heller ikke fått så mye kjeft som han hadde ventet etter å ha blitt sterkt kritisert av blant andre sin tidligere konsernsjef Finn Jebsen i vinter.

– Jeg hadde ventet at det skulle komme noe mer bråk, ihvertfall på generalforsamlingen. Men der var det ikke en eneste aksjonær som tok ordet i den forbindelse, sier Hagen og forsikrer DNs lesere om at han ingen planer har om å gi fra seg tømmene i Orkla-styret på lenge ennå.

Powered by Labrador CMS