Annonse

Kjærlighet på jobben

Det dannes ofte par på arbeidsplassene, og det er helt naturlig ettersom vi tilbringer så mye av vår tiden på jobben, konstaterer Eva Rusz, psykolog, tidligere leder og skribent i Aftonbladet. Men hva gjør man som leder når man ser at to medarbeidere er forelsket i hverandre? Ta en samtale med dem, råder Rusz i et intervju med Chef. Å late som ingenting er ingen god løsning, mener psykologen.

Hun anbefaler at man starter samtalen med å gratulere, for det er jo fint at mennesker blir glade i hverandre. Medarbeiderne må imidlertid bli seg bevisst at de kan utgjøre en konstellasjon som utfordrer balansen i gruppen.

- Par bør være forsiktige med å omgås for nært på jobben. Da oppstår det lett en «vi-og-dem-følelse», sier psykologen til bladet.

Oppstår det problemer fordi paret jobber for tett på hverandre, kan det være en løsning å flytte den ene til en annen del av organisasjonen.

Noe som er verre å håndtere, er når man som leder blir forelsket i en medarbeider. Rusz sier dette gir en spent situasjon, fordi lederen har et maktovertak. Man må være helt sikker på at følelsene blir gjengjeldt, ellers oppstår det ubalanse. Hvis følelsene er gjengjeldt, må den ene flytte på seg, mener hun. Er det et stort firma, mener hun at det beste er at det er sjefen som flytter på seg. Da viser man respekt for den som er underlegen maktmessig.

Annonse
Annonse