Annonse

Sommerfly: SAS tilbyr flyhaik

Flyhaikingen er ikke et rent ungdomsfenomen. Tvert imot. Gjennomsnittsalderen på dem som benyttet passet i fjor var 42 år, ifølge SAS. Nesten 60 prosent reiste to og to sammen, mens en tredjedel valgte å flyhaike på egen hånd.

- Å flyhaike er den nye tids måte å se Europa på. Den typiske reisende besøker Europas storbyer for å ta del i den rike kulturen og fornøyelsestilbudet. Mange passer også på å ta en ekstra tur for å hilse på slekt og venner, sier Anders Burholm, i SAS markedsavdeling i Sverige.

De mest populære stedene i fjor var Amsterdam, Barcelona, London, Madrid og Paris. Trafikken har allerede begynt å fylle seg opp i turistklasse. Du kan få problemer med å skaffe turistklassebilletter til Spania, Italia og Sør-Frankrike på de travleste utreise- og hjemreisedagene i fellesferien. Datoer som «20.» og «25.» juni er det stort press på. SAS’ nye linje mellom København og Washington, som åpnet 12. mai, har også begynt å fylles opp. Så ring med en gang hvis du vil ha plass.

PRISER

Prisen avhenger av lengden på hver flystrekning, men du får besøkt en del storbyer for 4.000 - 5.000 kroner. Du må ha minst to 24-timers stopp utenfor Norden og være borte minst en natt mellom lørdag og søndag for å kunne benytte rundreisepasset. Du kan booke om billetten to ganger, men ikke på første strekning. Get Around Europe ble lagt ut for salg den 3. mai, og kan kjøpes frem til den 10. august. Reservasjonen må gjøres minst syv dager før avreise og betalingen innen tre dager etter bestilling. På www.sas.no kan du planlegge reisen ved hjelp av et interaktivt Europakart.Priseksempler utenlands
Oslo-London-Paris-Madrid-København-Oslo
kr 4.609

Bergen-København-Roma-Venezia-København-Bergen

kr 4.173

Stavanger-København-London-Paris-Madrid-København-Stavanger
kr 5.391

Priseksempler innenlands
Barn i alderen 5 - 15 år flyr tur-retur innenlands
for 501 kroner. Voksne må betale 1.246 kroner tur-retur mellom byene
i Sør-Norge inklusive Trondheim. Andre steder i landet varierer prisene.
Noen eksempler:
Oslo - Alta/Kirkenes
kr 2.140

Oslo - Bardufoss/Bodø/Narvik/Tromsø
kr 1.956

Bergen - Alta/Kirkenes
kr 2.210

Bergen - Bardufoss/Bodø/Narvik/Tromsø
kr 2.026

Bergen - Kristiansand/Trondheim/Ålesund
kr 1.316

Bergen - Longyearbyen
kr 3.470

Oslo - Longyearbyen
kr 3.400

Siste mulighet for å bestille er 11. august.
Tilbudet gjelder for reiser i perioden 27. juni - 15. august. For å
kunne benytte tilbudet, må du være på reise en natt mellom
fredag og lørdag eller mellom lørdag og søndag.
Annonse
Annonse