Næringsliv

Svindyrt for småbedriftene

Evalueringer av skattereformen fra 2006 viser at den koster næringslivet 400 millioner kroner årlig, at småbedriftene betaler dyrt og at enkeltpersonforetak har kommet dårligst ut av alle.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er bekymret over at Finansdepartementet kan se ut til å være opptatt kun av totaliteten i det skatteøkonomiske uten å skjele til hva dette betyr for de enkelte gruppene av foretak, sier fagsjef i Norske autoriserte regnskapsførerens forening, Knut Høylie, til Finansavisen.

– Dette er et skatteopplegg som koster små og mellomstore bedrifter svindyrt, fortsetter han, og frykter for at viljen til finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) til å gjøre endringer er redusert ved at ministeren er fornøyd. Johnsen varsler en stortingsmelding om evalueringene til våren.

Administrerende direktør Tom Bolstad i Bedriftsforbundet påpeker størrelsen på skjermingsfradraget og mener at for det store flertallet av bedriftene er kostnadene for høye i forhold til nytten. Han tror at departementet vil komme med justeringer til våren.

–Ja, jeg tror de vil se på beskatningen av enkeltpersonforetak. Vår påstand er at de har kommet dårlig ut av reformen, sier han til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS