Annonse
siv_jensen_nho_.jpg
– Det er ikke regjeringsmakten i seg selv, men det man kan utrette med den som er målet, sier Siv Jensen.

– Frp vil ikke la seg temme

Jensen varsler merkbare kutt i offentlig sektor og utpeker «LO-pampene» til hovedmotstander.

Hun avviser at Frp vil la seg temme av Høyre dersom de to partiene danner regjering i 2013.

– Jeg har sett Høyre-folk som tror vi skal moderere oss i regjering. Men tro meg, vi skal få gjennomslag. Det er ikke regjeringsmakten i seg selv, men det man kan utrette med den som er målet, sier hun til Klassekampen.

Erna må blåse

Høyre og Frp har hatt flertall sammen på en lang rekke meningsmålinger denne høsten. Jensen sier at Høyre snart må bestemme seg for om de vil styre med Frp eller ikke.

– Vi sitter på toget og er klare til avgang. Venstre og KrF står igjen på perrongen og peker nese. Det er Erna (Solberg, Høyres leder, red.anm.) som skal blåse i fløyta, og hun har ikke blåst ennå. Det er hun som hindrer for et tettere og mer formalisert samarbeid på ikke-sosialistisk side, sier Jensen.

Kutte i fettet

Kraftige kutt i offentlig sektor er noe av det Frp vil gyve løs på om de får innta regjeringskontorene:

– Vi har et byråkrati som tilsvarer en befolkning på 20 millioner mennesker. Jeg tror ikke folk vil gråte den dagen vi legger ned fylkeskommunen. Vi må få filt bort noe av fettet. Den rødgrønne regjeringen svekker den norske konkurranseevnen ved å opprettholde en overdimensjonert offentlig sektor, sier hun.

Krig med LO

Jensen tror det kommer til å bli krig mellom LO og regjeringen dersom Høyre og Frp danner regjering etter neste stortingsvalg.

– Det er ikke noen tvil om at LOs såkalte strateger allerede nå planlegger hvordan de kan stikke kjepper i hjulene for en ny regjering etter 2013. Jeg er dessverre helt sikker på at de kommer til å lage trøbbel for oss. Streikeviljen går nok i taket blant LO-pampene. Jeg tror LO kommer til å streike for hver minste lille ting. Det må vi bare være forberedt på, sier Frp-lederen.

Hun sier hun ikke har noe mot fagforeninger og arbeidstakernes rettigheter, men at det er «LO-pampene vi er mot». (©NTB)

 

Annonse
Annonse