Samfunn

Begeistringen for KrF-leder Dagfinn Høybråten er synkende.

– Økt misnøye med Høybråten i KrF

Misnøyen med KrF-leder Dagfinn Høybråten er økende i partiet, men mangelen på samlende motkandidater gjør at han trolig fortsetter som partileder.

Publisert Sist oppdatert

Valgkomiteen i Kristelig Folkeparti starter i løpet av den neste måneden arbeidet med å peke ut en ny ledelse for perioden 2011-2013. Samtidig har partiet historisk lave galluptall, skriver Vårt Land.

Vårt Land har de siste dagene vært i kontakt med et 40-tall tidligere statsråder, statssekretærer, politiske rådgivere, stortingsrepresentanter og nestledere i perioden 1997 til 2009. Signalene er tydelige: Begeistringen for partileder Dagfinn Høybråten er synkende. Men få tror at noen tør å utfordre ham hvis han selv ønsker å fortsette.

Knut Arild Hareide og Hans Olav Syversen fremheves som de to klareste arvtakerne hvis Høybråten skulle velge å kaste kortene. Ingen nevner andre nestleder Inger Lise Hansen.

Hareide selv avviser at det er aktuelt å utfordre den sittende partilederen.

– Hvis partiledelsen som sitter stiller, kommer jeg ikke til å være kandidat, sier han.

Kun seks av de 41 KrF-toppene Vårt Land har vært i kontakt med svarer klart ja på spørsmål om Dagfinn Høybråten er den rette til å gjenreise partiet. Likevel er det få som tror på en lederdebatt på landsmøtet neste vår. (©NTB)

Powered by Labrador CMS