Samfunn

Garasje i tre variasjoner

VG har talt opp tre ulike forklaringer på hvorfor Frp-nestleder Per Arne Olsen fikk en gratis garasje til en leilighet i et boligprosjekt i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Olsen etterforskes for mulig korrupsjon fordi han fikk gå utenom køen og kjøpe en leilighet i et anlegg han selv hadde vært med på å skyve igjennom i det politiske systemet i egenskap av å være ordfører.

Etter først å ha fått kjøpe en leilighet som andre interessenter hadde blitt tildelt gjennom loddtrekning, fikk han også en garasjeplass til en markedsverdi av 220.000 kroner uten å betale.

Olsen selv forklarte først at garasjen var erstatning for en terrassebod som ble fjernet av branntekniske årsaker, noe som gjorde at leiligheten fikk mindre oppbevaringsplass. Men etter at Tønsbergs Blad hadde dokumentert at det aldri hadde vært planlagt noen bod i leiligheten, forklarte han at garasjen var erstatning for at boden ikke ble bygget.

Nå har VG fått en tredje forklaring, denne gang fra utbyggingsselskapet. De sier at Olsens leilighet opprinnelig hadde bilplass så langt inne i garasjeanlegget at plassen var ubrukelig, og at de som hadde slike garasjer derfor fikk andre plasser som kompensasjon.

Politiet i Vestfold etterforsker både Olsen og hans daværende varaordfører Bent Moldvær i denne saken.

Powered by Labrador CMS