Samfunn

– Vi tror at åpenhet kan gjøre at ansatte vil rette opp feil og lære av det som har skjedd, sier sykehusdirektør Just Ebbesen.

Legger tabbene på nettet

Feil og rutinesvikt ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad sykehus skal ikke lenger holdes innen husets fire vegger. Nå skal tabbene legges ut på nett, sier sykehusdirektør Just Ebbesen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker mest mulig åpenhet. Vi tror at åpenhet kan gjøre at ansatte vil rette opp feil og lære av det som har skjedd, sier Ebbesen til VG.

I løpet av våren skal nettsiden være klar. Sykehuset Østfold vil med det være det første i landet som har en slik praksis. Tanken med en tabbe-side kommer fra studier av åpenhetskulturen ved blant annet Karolinske Universitetssjukhus og Akademiske Sjukhuset – begge i Sverige.

– Åpenhet er ofte forutsetningen for å avdekke feil. De virksomhetene som er flinkest til å avdekke feil, har også de beste forutsetningene for å rette opp og forebygge feil, sier jurist hos Helsetilsynet i Østfold, Morten Slettmyr.

– Vi følger med på erfaringene fra Sykehuset Østfold før vi eventuelt vurderer noe lignende, sier admin. dir. Siri Hatlen ved Oslo Universitetssykehus.

Powered by Labrador CMS