Annonse
posten__stine_g.jpg

Posten vil ikke akseptere ulovlige aksjoner

De postansatte raser etter at Posten Norge AS har inngått ny avtale med fem bemanningsselskaper, deriblant Adecco. Postkom krever at vikarenes lønns- og arbeidsforhold også skal godkjennes av de tillitsvalgte. Dersom ikke Postens ledelse lytter til kravet, er det allerede lagt planer for hvordan de organiserte i løpet av et døgn skal stanse all post- og vareleveranser i landet, skriver Dagsavisen.

Men de varslede aksjonene faller ikke i god jord hos ledelsen i Posten Norge.

Posten opplyser i en pressemelding at selskapet er avhengig av å bruke vikarer og er opptatt av ryddige og ordentlige forhold i bemanningsbransjen.

– Posten er avhengig av vikarer selv om vi i løpet av de siste tre årene har halvert bruken av innleide vikarer, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Posten opplyser at selskapet krever innsyn i lønns- og arbeidsbetingelsene hos samtlige bemanningsbyråer som brukes. På forespørsel får også Postkom innsyn på generelt nivå.

– Vi er opptatt av ryddige og ordentlige forhold i bemanningsbransjen. Den innsikten vi har fått vil vi bruke til å forsikre oss om at de byråene vi benytter har ordnede lønns- og arbeidsforhold for vikarene, står det i meldingen.

Konsernsjefen sier at de forholder seg til de avtaler og regler som regulerer partsforholdet mellom Posten og fagforeningene.

– Vi forventer at Postkom gjør det samme, sier Mejdell. (©NTB)

Annonse
Annonse