Samfunn

Posten vil ikke akseptere ulovlige aksjoner

Posten Norge sier de ikke vil akseptere ulovlige aksjoner fra Postkoms side. De postansatte truer med aksjoner etter at Posten har inngått ny avtale med Adecco.

Publisert Sist oppdatert

De postansatte raser etter at Posten Norge AS har inngått ny avtale med fem bemanningsselskaper, deriblant Adecco. Postkom krever at vikarenes lønns- og arbeidsforhold også skal godkjennes av de tillitsvalgte. Dersom ikke Postens ledelse lytter til kravet, er det allerede lagt planer for hvordan de organiserte i løpet av et døgn skal stanse all post- og vareleveranser i landet, skriver Dagsavisen.

Men de varslede aksjonene faller ikke i god jord hos ledelsen i Posten Norge.

Posten opplyser i en pressemelding at selskapet er avhengig av å bruke vikarer og er opptatt av ryddige og ordentlige forhold i bemanningsbransjen.

– Posten er avhengig av vikarer selv om vi i løpet av de siste tre årene har halvert bruken av innleide vikarer, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Posten opplyser at selskapet krever innsyn i lønns- og arbeidsbetingelsene hos samtlige bemanningsbyråer som brukes. På forespørsel får også Postkom innsyn på generelt nivå.

– Vi er opptatt av ryddige og ordentlige forhold i bemanningsbransjen. Den innsikten vi har fått vil vi bruke til å forsikre oss om at de byråene vi benytter har ordnede lønns- og arbeidsforhold for vikarene, står det i meldingen.

Konsernsjefen sier at de forholder seg til de avtaler og regler som regulerer partsforholdet mellom Posten og fagforeningene.

– Vi forventer at Postkom gjør det samme, sier Mejdell. (©NTB)

Powered by Labrador CMS