Annonse
janne_kristians.jpg
To evalueringsutvalg er nedsatt av PST-ledelsen, her ved Janne Kristiansen. Det ene skal undersøke etterretningsarbeidet før 22. juli, og det andre skal se på sikkerhetstjenestens innsats etter terrordagen.

PST skal granske PST

PST får selv vurdere om de gjorde en forsvarlig etterretningsjobb før terroren rammet Norge 22. juli, og ønsker ikke åpenhet rundt interngranskingen, skriver Dagsavisen.

På tross av at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er direkte underlagt Justisdepartementet, har departementet verken stilt krav til evalueringsarbeidet eller lagt premisser for gjennomføringen av PST-granskingen.

To evalueringsutvalg er nedsatt av PST-ledelsen. Det ene skal undersøke etterretningsarbeidet før 22. juli, og det andre skal se på sikkerhetstjenestens innsats etter terrordagen.

PST-ledelsen ønsker ikke å gå ut med navnene på dem som leder de to granskingsutvalgene.

– Vi har vurdert å la mediene få snakke med utvalgslederne og kommet til at det ikke er hensiktsmessig nå. Vi kan imidlertid fortelle at utvalgene har påbegynt sitt arbeid med innsamling av informasjon. Ut over det ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagsavisen. (©NTB)

Annonse
Annonse