Annonse
jens_og_helle.jpg
Statsminister Jens Stoltenberg har vært på besøk hos sin danske kollega Helle Thorning-Schmidt og diskutert blant annet EUs krisepakke.

Stolteberg ser store mangler i EUs krisepakke

Jens Stoltenberg var i møte med Danmarks nye statsminister Helle Thorning-Schmidt i København i går. Dette var i forbindelse med at Nordisk Råd skal avholdes i den danske hovedstaden. Et hovedtema på møtet var den nylig vedtatte krisepakken i EU.

Jens Stoltenberg mener det er klare mangler med den nye krisepakken, men at den tross alt er bedre enn at det ikke kom på plass en avtale:

– Det gjenstår mange helt vesentlige detaljer som ikke er avklart. Men selv om det åpenbart er klare svakheter og usikkerhetsmomenter ved EUs krisepakke, er det langt bedre enn alternativet som ville være manglende tiltak, sa Stoltenberg i følge Dagens Næringsliv tirsdag.

Stoltenberg påpekte overfor Dagens Næringsliv at det ennå blant annet var uavklart hvordan EU skal utvide krisefondet til 1000 milliarder euro.

I realiteten må fondet økes fra rundt 200 milliarder euro, og ikke fra  rundt 440 milliarder, sa Jens Stoltenberg, da 250 milliarder euro av det opprinnelige fondet allerede er brukt opp.

Annonse
Annonse