Annonse
inga_marte_thor.jpg
Roar Flåthens utspill om å åpne for å fjerne deler av formueskatten er bare en av flere saker der LO står i veien for en radikal skattepolitikk, mener Inga Marte Thorkildsen.

SV og LO i skattekrangel

Roar Flåthens utspill om å åpne for å fjerne deler av formueskatten er bare en av flere saker der LO står i veien for en radikal skattepolitikk, mener Thorkildsen. Thorkildsen mener en fjerning av formueskatten bare vil føre til at flere norske milliarderærer blir nullskatteytere.Dette skriver Klassekampen onsdag.

- Jeg vil minne om at det er formueskatten alene som sørget for at Kjell Inge Røkke betalte 87 millioner i skatt i fjor, sier Thorkildsen.

Thorkildsen mener også at det er på høy tid at finanssektoren skattlegges hardere.

- LO bør stille seg helt i front i den internasjonale bevegelsen som vil skattlegge finanssektoren. Det er helt i hjertet av hva LO står for, sier Thorkildsen til Klassekampen.

LO-topp Stein Reegård lar seg provosere av utspillet:

- Hun tar feil på alle punkter. LO må ha en realistisk tilnærming til dette og kan, i motsetning til SV, ikke drive symbolpolitikk, sier LOs sjefsøkonom. Han avviser også at LO deltar i en kampansje for å fjerne formueskatten.

- Det var LO som tok initiativ til finanskriseutvalget. Men vi må i motsetning til SV legge vekt på hva som fungerer, og kan ikke bare drive oppvisning for tribunen, svarer Reegård.

Annonse
Annonse