Annonse

Vil at sjefen skal være helt

Dette kommer frem i Den norske heltestudien til førsteamanuensis Jan Ketil Arnulf ved Handelshøyskolen BI som han presenterte utdrag fra på BI-konferansen «Lederens nye samfunnsrolle».

Voldsomme forventninger

Ifølge Jan Ketil Arnulf har nordmenn flest har voldsomme forventninger til hva lederen skal oppfylle. Dermed oppstår det antagelig også mye skuffelse. Ifølge dn.no kom det imidlertid frem at de fleste spurte ikke hadde den helt store troen på sin egen sjef.

Ifølge heltestudien fra Arnulf synes nordmenn flest at en helt har følgende trekk: Han eller hun spiller en avgjørende rolle i en vanskelig situasjon, helten er handlekraftig og han eller hun bør ikke profittere på det. Med unntak av det siste punktet, mener de spurte at en god sjef har de samme trekkene.

Overgår heltene

Lederhelten er utholdende, handlekraftig og har større psykisk stabilitet enn andre. Folks spontane forventninger til en helt stemmer overens med hva de forventer av en god leder. Faktisk overgår folks forventninger til ledere forventninger til helter, konkluderer Jan Ketil Arnulf.

Annonse
Annonse