Nyskaping

Apple Pay tar opp kampen med Vipps om mobilbetaling her i landet i løpet av de neste månedene.

17. mai ga Vipps-rekord

Og en ny versjon av appen er like rundt hjørnet.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av nasjonaldagen brukte nordmenn overførings- og betalingstjenesten Vipps over 720.000 ganger.

Til sammen ble det vippset over 146 millioner kroner.

Aldri før har tjenesten vært så populær.

− 17. mai er den største Vipps-dagen i året og igjen er det nasjonaldagen vi setter nye Vipps-rekorder. Det viser hvor viktig smartbetaling med mobilen har blitt for nordmenn. Vi forventer å kunne betale for is, brus og pølser uten å måtte ha med oss kontanter, sier kommunikasjonssjef i Vipps Hanne Kjærnes i en pressemelding.

Årets rekord er en markant økning fra i fjorårets nasjonaldag, opplyser selskapet. I fjor ble det gjennomført omtrent 450.000 transaksjoner og med til sammen 87 millioner kroner.

I år gikk over 146 millioner via Vipps, og kjøp med Vipps var det som vokste aller mest.

Selskapet forbereder seg i disse dager på kamp på to fronter: samtidig som de skal lansere sin tjeneste internasjonalt i løpet av året har giganten Apple annonsert at de vil gjøre sin mobilbetalingstjeneste tilgjengelig her i landet veldig snart.

Vipps har imidlertid allerede opparbeidet seg en stor fordel på hjemmebane: de nærmer seg tre millioner brukere i det norske markedet, og mot slutten av måneden kommer en ny versjon av appen.

− Med den nye appen står vi enda bedre rustet til at Vipps kan brukes til alt som handler om betaling fremover, sier Kjærnes.

Powered by Labrador CMS