Samfunn

Her er det gunstigst å starte bedrift

Nye land utmerker seg som oppstarts-eldoradoer.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse, utført av byrået Reboot Digital Agency, viser at mer enn 70 prosent av selskaper som opererer globalt holder til i et land som har implementert en reform i løpet av det foregående året. 119 av de 190 økonomiene som er analysert i rapporten Doing Business 2018 har måttet forholde seg til minst én reform. 79,8 prosent har implementert minst én reform for andre år på rad, og 64,7 prosent har vært igjennom det de siste tre årene.

Regulering av forretningsvirksomhet er viktig, siden det kan oppmuntre gründere og entreprenører til å tre inn i en økonomi, der reglene er lette å forholde seg til, gjennomsiktige og forutsigbare. Dette bidrar igjen til fart i økonomien, mer investering og flere jobber, heter det i rapporten.

Reebot Digital Agency har studert de beste økonomiene i forhold til å starte opp bedrifter i 2018. Tallene er hentet inn av World Bank Group / Verdensbanken.

Tar en halv dag å starte bedrift

New Zealand er den klare vinneren blant oppstartslandene. Der tar det kun én prosedyre, en halv dag og mindre enn én prosent i inntekt per capita for å starte en bedrift.

Andre økonomier som vi finner på toppen av lista er Canada, Hong Kong, Georgia og Jamaica. Singapore, Australia og Sør-Korea er også på øvre halvdel av lista, og har vært stabilt plassert der de siste årene. Uzbekistan har også beveget seg oppover.

Vekstøkonomier

Managing Director i Reeboot Digital Agency, Shai Aharony, trekker frem nettopp Uzbekistan, sammen med Jamaica og Kosovo, som gledelige vekstøkonomier:

– Det hinter om at vi beveger oss mot en rik og multi-kulturell tid i business, som utvilsomt vil lede til aktiviteter i nye land for startups og andre nettverk. Noen vil til og med hevde at det blir viktig å gjøre dette. Jeg er sikker på at vi vil se kontinuerlig forandring i sektoren, i forretningsreformer og økt aktivitet innenfor gamle grenser, sier han i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS