Samfunn

KrF-leder Knut Arild Hareide kom fredag med et klart råd til partiets fylkesledere om å vurdere regjeringssamarbeid med Ap og Sp.

Støre og Vedum positive til KrF-samarbeid

Lederne i Ap og Sp ønsker Knut Arild Hareide velkommen i folden – dersom KrF velger deres side.

Publisert Sist oppdatert

Ap-leder Jonas Gahr Støre er positiv til et forpliktende samarbeid med Kristelig Folkeparti, men viser til at prosessene i sentrumspartiet må gå sin gang. Også Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum er positiv. Han sier til VG at han er villig til å gå i samtaler med KrF dersom det er der partiet lander etter sin interne prosess.

– Et politisk samarbeid må ta utgangspunkt i det som forener oss. KrF og Arbeiderpartiet deler viktige fellesskapsverdier i politikken. Begge partier har et sterkt sosialt engasjement, og vi finner ofte sammen i saker som rettferdig fordeling, bistand og fattigdomsbekjempelse. Derfor ser jeg positivt på de mulighetene et forpliktende samarbeid mellom våre to partier åpner for, skriver Støre i en epost til NTB.

KrF-leder Knut Arild Hareide rådet fredag partiet til å vurdere et samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men uten SV.

Støre viser til at KrF nå skal debattere veivalget internt og trekke sine konklusjoner om samarbeid.

– Den prosessen bør få gå sin gang. Et nærmere politisk samarbeid forutsetter respekt for hverandres standpunkter og interne prosesser.

KrF og Arbeiderpartiet deler viktige fellesskapsverdier i politikken

Står KrF nær, men...

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil gjerne ta en prat med Hareide og KrF, men påpeker at det er saken som avgjør om partiet vil være med på å felle regjeringen Solberg.

– Å gå i regjering er ikke et mål, men et middel, sier Vedum.

Han er enig i at KrF og Sp står nær hverandre i mange saker, men at det også er store forskjeller.

Powered by Labrador CMS