Samfunn

Erlend Wiborg (Frp) vil se nærmere på lovverket etter at det i interne dokumenter Klassekampen har fått tilgang til, heter at Oslo-politiet er tillagt føringer som hindrer anmeldelse av økonomiske straffesaker.

Stortingspolitikere vil se nærmere på lovverket om økonomisk kriminalitet

Vil sørge for at loven ikke hindrer politiet i å slå ned på arbeidslivskriminalitet.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis det er slik at loven er til hinder for å ta arbeidslivskriminalitet, bør vi vurdere om loven bør endres, sier Erlend Wiborg (Frp), som leder Stortingets arbeids- og sosialkomité́, til Klassekampen.

I interne dokumenter avisen har fått tilgang til, heter det at Oslo-politiet ikke får lov til å anmelde økonomisk kriminalitet som avdekkes på inspeksjoner i et tverretatlig samarbeid mellom politiet, Nav, skatteetaten, tollvesenet og Arbeidstilsynet. Wiborg sier han synes denne praksisen «høres veldig underlig ut».

– Jeg kommer til å ta dette opp med rette instans, sannsynligvis justisministeren, sier han.

I et notat skriver en politioverbetjent som arbeider med disse sakene at «føring er at man ikke skal anmelde økonomiske straffesaker». Denne føringen er gitt til politifolkene som jobber på det såkalte a-krimsenteret i Oslo.

Også Senterpartiets justispolitiske talskvinne Jenny Klinge har stilt spørsmål til justisminister Sylvi Listhaug (Frp) om saken.

– Da må̊ vi spørre om det er regler som hindrer at man forfølger saker, eller om det er forskjellige føringer i forskjellige distrikter. Om det er det siste, er det ikke bra, sier hun.

Powered by Labrador CMS