Samfunn

Vanlig dag på jobben: En person på en snøscooter, med gevær på ryggen i Longyearbyen på Svalbard.

Fiskeridepartementet oppretter eget lokalkontor på Svalbard

Nærings- og fiskeridepartementet oppretter to nye stillinger på Svalbard og blir dermed det første departementet med eget lokalkontor.

Publisert Sist oppdatert
Foto Ansetter på Svalbard: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) søker i disse dager etter to nye medarbeidere som kan befolke det kommende lokalkontoret på Svalbard. De to skal forvalte all grunn på Svalbard som er eid av staten ved NFD. Dette utgjør heile 98,75 prosent av øygruppa, skriver NFD i en pressemelding. De som blir ansatt, vil jobbe i Næringspolitisk avdeling, i Seksjon for industri bergverk og nordområdesaker.

«Seksjonen styrker arbeidet med forvalting av statlig grunn på Svalbard og søker etter to nye medarbeidere til oppgaver innenfor grunnforvalting med fast arbeidssted Longyearbyen», heter det i stillingsutlysningen.

– For departementet er det en fordel at grunnforvalterne bor og jobbar på grunnen de forvalter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i pressemeldingen.

Snøscooter og gevær

Det er jurister departementet søker etter på Svalbard. De to lokale departementsansatte skal blant annet jobbe med høringsinnspill og «relevante juridiske problemstillinger om statens eierskap på Svalbard» – altså ikke så ulikt det mange av deres kolleger fyller dagene sine med i Oslo.

Men de som ansettes ved Svalbard-kontoret vil ikke bare få «departementale oppgaver» å bryne seg på. Det stilles krav om førerkort, og de to må lære seg å behandle både snøscooter og rifle.

– Jeg tror ikke det har skjedd før at vi forutsetter at ansatte i NFD lærer seg å kjøre snøscooter eller at de må kunne bruke våpen for å sikre seg mot isbjørn. Dette er stillinger som skiller seg litt ut, sier Røe Isaksen.

Departementets nye Svaldbrad-byråkrater skal etter planen være på plass i Longyearbyen fra april 2020. Søknadsfrist til stillingen er 24. november.

Powered by Labrador CMS