Annonse
Verdien på eiendomsselskapet Entra har steget med over 21 prosent de siste to ukene etter at flere svenske interessenter har meldt seg som oppkjøpere av selskapet. Foto: Erik Johansen / NTB      

Entra fraråder eiere å selge til svenske investorer

 I en børsmelding mandag skriver styret i Entra at budet som Castellum AB har rettet mot dagens eiere med oppgjør i kontanter eller aksjer, etter styrets oppfatning ikke gjenspeiler de underliggende verdiene i selskapet.

– Styret vil søke å avklare om betingelsene for en potensiell transaksjon med Castellum kan forbedres til et forslag som Styret kan anbefale, står det i meldingen fra selskapet.

Styret har som mål å konkludere på hva det vil anbefale videre innen 21. desember.

Det har nærmest vært en svensk budkrig om å vinne kontroll over norske Entra. Den 26. november solgte Næringsdepartementet alle sine Entra-aksjer til Castellum etter tilbudet om 170,86 kroner per aksje. Budet er en kombinasjon av kontanter og nyutstedte aksjer i Castellum.

Den svenske konkurrenten SBB la i november også inn et bud på Entra, men som lå drøyt 5 kroner lavere per aksje. Onsdag i forrige uke trakk imidlertid SBB sitt bud.

Annonse
Annonse