Samfunn

33 personer blant mannskapet på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er korana-smittet. Her ligger skipet ved kai i Tromsø.

Skipslege på Roald Amundsen varslet Hurtigruten om FHI-råd

En skipslege som var med den første seilasen med Roald Amundsen mellom 17. og 24. juli, sier han fortalte Hurtigruten om FHIs råd om å varsle passasjerene.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg varslet Hurtigruten om rådet fra FHI og mente at det var helt riktig å gi beskjed til passasjerene på onsdagen, sier skipslege Karl-Børre Andersen til VG.

Det store spørsmålet han sitter igjen med, er hvorfor kommunikasjonen ut til passasjerene stoppet opp, sier han.

På Hurtigruten-skipet var det to leger om bord – en norsk og en filippinsk, som har hatt mest kontakt med det filippinske mannskapet. Og de to legene hadde daglig kontakt, ifølge Andersen, som videre forteller om strenge smitteverntiltak om bord i skipet.

DNV er engasjert av Hurtigruten for å granske hendelsen nærmere, og kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege sier det er vanskelig å kommentere saken før selskapet har konkludert.

– Vi har satt i gang en ekstern gransking av hele hendelsesforløpet og skal komme til bunns i alt som har skjedd. Vi kan ikke kommentere denne type informasjon som kan bli sentral i den pågående granskingen, sier han til avisa.

Powered by Labrador CMS