Samfunn

31 prosent av dem som ikke får lønnen til å vare hele måneden,oppgir at shopping er det første de kutter ned på når forrige lønnsutbetaling begynner å ta slutt.

Tre av ti er blakke før lønningsdag

Det er flere kvinner enn menn som oppgir at lønnen ikke strekker til.

Publisert Sist oppdatert

Mer enn tre av ti nordmenn er blakke før ny månedslønn eller pensjon kommer inn på konto.

Når det begynner å bli tomt, kutter flest ned på shopping. Å redusere utgiftene til fest og moro sitter generelt lenger inne.

Ifølge en representativ undersøkelse fra Klarna går 16 prosent av de spurte tomme for penger før ny månedsinntekt kommer inn.

Ni prosent oppgir at månedslønnen deres varer i rundt tre uker, mens fire prosent røper at den vanligvis bare strekker til halve måneden.

Det er flere kvinner enn menn som oppgir at lønnen ikke strekker til (35 prosent mot 28 prosent).

Unge kutter ned på fest

31 prosent av dem som ikke får lønnen til å vare hele måneden oppgir at shopping er det første de kutter ned på når forrige lønnsutbetaling begynner å ta slutt.

Nesten hver femte spurte (18 prosent) avstår fra å dra på cafe, bar eller restaurant, mens 16 prosent kutter i mat- og drikkebudsjettet. Bare 12 prosent kutter i utgifter til festing.

– Undersøkelsen viser også at unge i større grad enn eldre generasjoner kutter ned på fest og uteliv når pengene på konto begynner å ta slutt. Det kan selvsagt skyldes at dette er noe de i utgangspunktet bruker mer penger på i utgangspunktet.

– Det er likevel interessant å merke seg at for alle aldersgrupper sett under ett er det flere som er villig til å kutte i matbudsjett enn fest for å spare penger, sier Elvestad.

Powered by Labrador CMS