Selfietoppen

Øyvind Solum.

– Klager over trege sauer

Ari Behn, mannen som bare må, Ine Marie Søreide, ånden fram himmelen og Martin Kolberg dommer over liv og dør er blant kandidatene til «Sefietoppen 2017.

Publisert Sist oppdatert

Ari Behn

Foto Ari Behn. (Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)

– Mannen som bare må

Skal en lykkes som kunstner, må man ikke bare kunne male. Man må også finne på hva en vil male. Noen velger å male storslåtte landskap. Andre maler det man har for hånden. Ari Behn er blant sistnevnte gruppe. «En gang jeg sto og malte peniser på bildene mine, sto Märtha og så på. Til slutt sa hun bare: «Du klarer ikke å la være». Det er infantilt, men jeg bare må». Det er greit å få vite at Behn føler at han må. Spørsmålet er om det blir stor kunst av den spesialiseringen han driver med.

Ine Marie Søreide

Foto Ine Marie Søreide (Foto: Mariam Butt / NTB scanpix)

– Ånden fra himmelen

Første pinsedag la forsvarsminister Ine Marie Søreide ut en statusoppdatering på Facebook om det som skjede da hun besøkte Telemark Bataljon like før de skulle reise til Litauen på et viktig oppdrag for Nato. «Ekstra stas å ankomme fra luften», skriver hun. Visst var det stas. Her dalte ministeren ned som en ånd fra himmelen på første pinsedag for å meddele et budskap fra det høye og høyre.

Øyvind Solum

Foto Øyvind Solum. (Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix)

– Klager over trege sauer

Leder for Rovviltnemda i Oslo, Akershus og Østfold sier til NRK at ulven hadde tatt færre sauer om de var raskere. Det har han utvilsomt rett i. Hadde sauen løpt like fort som en tiger, ville ikke ulven tatt dem igjen. Hadde de hatt to store hoggtenner, kunne de bitt fra seg og spart livet.

Ketil Solvik-Olsen

Ketil Solvik-Olsen. Foto Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

– Profet for høye hastigheter

Bil-minister, Ketil Solvik- Olsen har prøvekjørt nye E6 på Helgeland hvor det skal bli mulig å kjøre både 90 og 100 kilometer i timen. Han tror det kommer til å endre mentaliteten på Helgeland spesielt, men også i Nord-Norge generelt. Og det vil næringslivet dra nytte av. Kan skjønne det. Nå blir vi kvitt de treige helgelendingene og gründere til å slå seg opp som paddehatter langs veien.

Martin Kolberg

Martin Kolberg. Foto Terje Pedersen / NTB scanpix.

– Dommer over liv og død

Noen ganger er Sylvi Listhaug litt for raskt på grøten. Tidlig i høst sa hun for eksempel til VG at hun ikke trodde «det var opp til Martin Kolberg å dømme levende og døde». Neivel, men hvem andre skal påta seg den jobben? Som leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite ville Kolberg påtatt seg denne tilleggsoppgaven med glede.

Powered by Labrador CMS