Ledelse

Hodetelefoner stenger effektivt ute annen støy på jobben.

Tips for å takle støy på kontoret

Lydekspert sier at hvis han var leder, ville han delt ut høretelefoner av god kvalitet til de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Julian Treasure, lydekspert og foredragsholder, mener at trange kontorlandskap er ineffektivt. Han viser til at flere studier viser dette, og siterer blant andre psykologene Simon Banbury og Dianne C. Berry som for en del år tilbake utførte eksperimenter som viste at bakgrunnslyd med prat i kontorlandskapet gjør at folks kognitive evner blir opptil 66 prosent dårligere.

Svenske Ingeniörkarrier konstaterer i en artikkel om lyd på nettsidene sine at det er energikrevende å skulle stenge ute lyd for å konsentrere seg. Dette gjelder særlig folk som snakker. Mumling går greit, men hvis man oppfatter noen ord, begynner hjernen å jobbe for å fylle inn den informasjonen som mangler. Lydekspert Julian Treasure sier til Ingeniörkarrier at lyd kan gjøre folk syke. Blant annet fordi stressnivået øker.

Hva gjør man så for å håndtere lyd når man en gang jobber i kontorlandskap? Treasure mener at bedrifter bør ha en policy for lyd, men registrerer at de færreste har det. Videre sier han at hvis han hadde vært arbeidsgiver, ville han ha delt ut høretelefoner av god kvalitet til de ansatte.

Han anbefaler videre å velge naturlyder som fuglesang, sus av vind og bølgeskvulp som bakgrunnslyd i høretelefonene. Selv er han ikke positiv til å bruke musikk, med mindre det er snakk om lav bakgrunnsmusikk uten ord.

Powered by Labrador CMS