Annonse
Foto: ID 30079520 © Bowie15 | Dreamstime.com

5 spørsmål til deg som vurderer å si opp

Det svenske karrierenettstedet Shortcut har med inspirasjon fra Personal Branding Blog listet opp lang rekke med spørsmål de mener du bør tenke igjennom hvis du går med tanker om å si opp jobben din. Her er noen av dem:

 • Hvorfor misliker jeg i min nåværende jobb?
  Tenk igjennom de ulike faktorene, herunder kollegene du jobber sammen med, arbeidsoppgavene, lederskapet og bedriftens filosofi.
   
 • Hva har jeg lyst til å gjøre med karrieren min?
  Det å flykte fra situasjoner du føler at du ikke orker å være i kan være mer til skade enn til nytte, skriver Shortcut.nu. De mener at du i stedet skal spørre deg selv om hvilke mål du har i karrieren og i livet.
   
 • Tenk igjennom det: Finnes det virkelig ikke noen spennende karriereveier på din nåværende arbeidsplass?
  Mange større selskaper tilbyr mange mulige karriereveier internt. Det kan også være strategiske planer i emning som ennå ikke er offentliggjort; også her kan det ligge muligheter. Forsøk å analysere situasjonen, snakk med noen vet mer enn deg og vis at du er interessert i nye utfordringer. Kanskje dukker det opp noen nye muligheter der du er?
   
 • Hvordan står det til med privatøkonomien din?
  Hvis du velger å si opp og ikke har noen ny, sikker inntektskilde, er det på tide å ta frem kalkulatoren. Hvordan står det til med økonomien? Kan du, teoretisk sett, klare deg uten fast jobb en tid framover? 
   
 • Hvordan blir det med forsikringer og pensjon?
  Hvilke ordninger har din nåværende arbeidsgiver? Hvilke konsekvenser får det for deg, på kort og lang sikt, hvis du står utenfor disse ordningene? 
Annonse
Annonse