suspensjon

Arbeidsrett: Spør juristene: Suspensjon

Varigheten av en suspensjon.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål:
Jeg leste ditt svar i forrige nummer av denne spalten hvor du opplyste at en suspensjon normalt ikke skal vare ut over 3 måneder.

I et tilfelle jeg kjenner brukte arbeidsgiver veldig lang tid på å gjennomføre selve suspensjonen. Det starter med at arbeidsgiver sendte arbeidstageren hjem. Det innkalles så til et drøftingsmøte som ble berammet til en drøy uke etterpå. Etter drøftelsesmøtet brukte arbeidsgiver flere uker (faktisk nærmere 3) til å gjennomføre beslutning om suspensjon.

Da har faktisk suspensjonen reelt vart nærmere en måned. Når begynner denne perioden på 3 måneder å løpe – fra arbeidstageren ble sendt hjem eller den formelle beslutningen ble truffet?

Nysgjerrig

Spørsmål:
Fra det første tidspunkt – dvs. fra arbeidstageren ble sendt hjem. Lovteksten i arbeidsmiljøloven §15-13 er ikke særlig klar på dette, og kunne åpenbart vært bedre utformet. Men utfra meningen med reglene – å skape forutsigbarhet og beskyttelse for arbeidstageren – må det være slik.

Å la tidspunktet løpe først fra når arbeidsgiveren formelt gir den formaliserte beslutning ville være for dårlig beskyttelse og fremstår dessuten som formalistisk. Videre kunne arbeidsgivere som somler (og det er kritikkverdig) få en fordel de ikke burde ha.

SBDL v/advokat Arvid R. Ødegård

Powered by Labrador CMS