Annonse
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Erna Solberg inn i kampen om Oslo

– Det er kjempeviktig for oss å beholde styringen med Oslo. Nå er jo alle byer og kommuner viktige for oss. Men fordi Oslo også er den største byen, er det også symbolsk viktig hvem som styrer, sier Erna Solberg til NTB.

Høyre har hatt makten i hovedstaden de siste 20 årene. Nå peker meningsmålingene i retning av et maktskifte. I øyeblikket er det jevnt, men gjennomsnittet av fem målinger i Oslo i juni viste at Ap, SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne samlet ligger an til å få 30 mandater mot 29 mandater til Høyre, Frp, KrF og Venstre.

Storby-kamp

Erna Solberg startet valgkampen i Nord-Norge i helgen, men onsdag ble en blank Oslo-dag for Høyre-lederen.

Kampen om storbyene er viktig for både Høyre og Arbeiderpartiet ved alle lokalvalg. I år ser det ut til å bli jevnt løp både i Oslo og Bergen. Enkeltmålinger har også båret bud om at flertallet kan vinnes tilbake i Tromsø og at det kan bli jevnt i blå byer som Drammen og Stavanger.

Husbesøk

Solberg skulle runde av Oslo-dagen med husbesøk i Groruddalen samen med ordfører Fabian Stang. Selv ønsker hun å tone ned sin rolle i kappløpet om velgerne.

– Først og fremst er dette et lokalvalg. Mitt bidrag er å backe opp og vise hvordan regjeringens politikk henger sammen med ønskene i kommunene, og hvordan vi bidrar ved å gi mer makt til lokalpolitikerne, sier Solberg.

I Oslo trekker hun fram kollektivtransport og skole som mulige vinnersaker for det sittende borgerlige byrådet. (©NTB)

 

Annonse
Annonse