Ledelse

Bare AF Gruppen har kommet med tilbud på bygging av nytt Nasjonalmuseum.

Få entreprenører med tilbud på Nasjonalmuseum-kontrakter

Stor interesse ved anbudsbefaring har ikke gitt utslag i praksis. Bare én tilbyder har levert tilbud på nytt Nasjonalmuseum.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver bygg.no.

Den åpne anbudskonkurransen om råbygg betong og tett bygg på det store kulturbyggprosjektet ble lyst ut tidligere i vår, men prosjektdirektør Per Willy Nysæter i Statsbygg beretter om få konkrete tilbud på de to entreprisene.

Nysæter er både overrasket og skuffet over den labre interessen, og sier til nettstedet at bare AF Gruppen har kommet med tilbud på råbygg betong og tett bygg.

– Dette er færre tilbud enn vi hadde håpet på, for å si det sånn. Vi skulle helst hatt minst tre tilbud å vurdere, og jeg vil si at dette er skuffende, sier han.

Han ønsker ikke å spekulere i hvorfor så få tilbud har kommet, men påpeker at dette er store kontrakter, og at det kan tyde på at de norske entreprenørene har mye å gjøre, og ikke har kapasitet til å ta på seg oppdrag som dette nå.

Hvordan konkurransen tas videre er usikkert.

– Vi må først kvalitetssikre tilbudene. Det vil nok ikke skje så mye i juli, men i august må vi ta stilling til om vi vil inngå kontrakt, avlyse konkurransen og gå inn i forhandlinger med AF, eller om vi skal utlyse konkurransen på nytt, sier Nysæter til Byggeindustrien.

Powered by Labrador CMS