Ledelse

Gro Hammerseng-Edin utforsker coaching og ledelse for å forbedre seg.

Hammerseng-Edin utforsker ledelse

Ønsker å bli en bedre coach og leder også utenfor banen.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten skriver at håndballstjerna ønsker å bli en bedre kaptein, og at hun ønsker å utforske rollen sin – på og utenfor banen.

Hun meldte seg på kurset «Ord til handling», som er utviklet av blant andre tidligere landslagstrener i skøyter, Hans Trygve Kristiansen.

– Jeg har lyst til å være tydeligere i rollen utenfor banen. Og jeg har skjønt at jeg må ta ansvaret selv, ikke sitte og vente. Derfor har jeg booket møter med ledelsen og innkalt til spillermøter. Jeg har brakt informasjon videre til spillerne, og jeg tror jeg har vært god å ha for jentene, blant annet gjennom krisen. (Larvik Håndballklubbs økonomiske krise, red.anm.), sier hun til avisen.

Kristiansen mener at også næringslivet har mye å lære av idretten, siden idretttsutøvere har en annen inngang.

Hammerseng-Edin meldte seg på lederprogrammet sammen med Larvik og landslagskollega Karoline Dyhre Breivang. Tidligere har Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad deltatt. Hammerseng-Edin visste ikke helt om hun gjorde det for å få noe å falle tilbake på når hun gir seg med håndballen om noen år, eller om det var for å bli en enda bedre kaptein. Nå er hun blitt svært bevisst på at hun kan bli det siste.

– Jeg ønsker å coache mer i treningshverdagen. På selve treningen er det så liten tid. Jeg har lyst til å være tydeligere også utenfor banen. Og etter å ha vært på dette kurset er jeg tvunget til å være det, sier hun til Aftenposten. Hun har vært kaptein siden hun var ungjente på Gjøvik HK.

Hun beskriver seg som en type som tør å si alt, men som bruker mye energi på det etterpå.

– Hvis man slår i bordet, er det en grunn til det. Så får man tåle at det kan bli litt ubehageligheter etterpå. Jeg vil gjerne ta lederrollen – i tillegg til å være en omsorgsperson, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS