Arbeidsliv

Kontordesign som trigger kreativitet

Noen tips om hvordan du kan skape et litt mer inspirerende kontormiljø.

Publisert Sist oppdatert

Jonathan Dawes, prosjektdirektør ved det londonbaserte designselskapet Peldon Rose, er opptatt av at kontorer skal innredes og designes ut fra tanken om at kontoromgivelsene skal trigge både kreativiteten og produktiviteten til de menneskene som jobber i lokalene.

I et innlegg hos Managament Today gir han blant annet følgende kontortips:

  • Ha noen fellesarealer som inspirerer til samarbeid
    Ha et uformelt sted hvor det er rom for å senke skuldrene og tenke åpent og kreativt. Kanskje en idé å innrede med noen komfortable sofaer?
  • Ha det ryddig
    Innred med tanke på å gi medarbeiderne det rommet og den ryddigheten som trengs for å dyrke kreativitet. Rot kan være en stressfaktor for folk.
  • Ha noen rom hvor det skal være stille
    Folk trenger et sted hvor de kan trekke seg tilbake for å gjøre arbeid som krever konsentrasjon.
  • La det føles litt som hjemme
    Hvis medarbeiderne føler seg komfortable på jobb, er det også lettere å komme opp med nye ideer, hevder Dawes. Han mener at man skal oppmuntre folk til å ha noen personlige bilder på plassen sin, sin egen kopp etc. Ifølge designern kan slike små ting gjøre en stor forskjell; vel og merke så lenge det ikke utvikler seg til rot. Mange vil også sette pris på at det finnes en dusj på arbeidsplassen, slik at de kan jogge eller sykle til jobb. Også trening trigger kreativitet, minner designeren om.
  • Slipp lyset inn
    Naturlig lys påvirker oss positivt på mange måter, blant annet til å trigge kreativitet og energinivå.

Flere av Dawes´ kontortips finner du her.

Powered by Labrador CMS