Arbeidsliv

Kutter 51 stillinger i Innovasjon Norge

51 av 766 ansatte i Innovasjon Norge mister jobben. – Dette er man ikke så vant til i det offentlige, sier leder i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

Publisert Sist oppdatert

Halvparten av kuttene tas ved distriktskontorene.

– Dette påvirker oss alle, både de som blir og de som går. Som arbeidsgiver føler vi et stort ansvar for å finne løsninger for våre kolleger, og vi tilbyr blant annet karriererådgivning, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth til NTB.

22 av de 51 som blir sagt opp, jobber i dag på hovedkontoret. 26 av dem er ansatt på ett av de 15 distriktskontorene, mens tre jobber i utlandet.

Innovasjon Norge har som formål å bidra til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av norske bedrifter. I tillegg profilerer selskapet norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Ifølge Innovasjon Norge innebærer årets budsjett at de må kutte 107 millioner kroner; 62 millioner kroner mindre til drift og 45 millioner kroner mindre til bemanning.

– Vi vil vise at vi er endringsdyktige, og vi må gjøre Innovasjon Norge så relevant som mulig for norsk næringsliv, sier Krohn Traaseth ifølge NTB.

Til Dagens Næringsliv opplyser hun at kun 65 prosent av ressursene i organisasjonen brukes på kundene og de resterende 35 prosent på administrasjonsoppgaver. Målet er 80/20.

– Nå må vi finne ut hvordan vi skal jobbe på tvers og hvordan vi får arbeidsprosesser til å fungere. Det er ikke en fasit ledelsen sitter på, dette er en fasit vi skal jobbe med sammen. Denne prosessen er man ikke så vant til i det offentlige, sier hun til DN.

Powered by Labrador CMS