Ledelse

Lest om ledelse

Journalist Anita Myklemyr følger utenlandske og norske nettsider, blogger og papirmedier som skriver om ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Slik leder du en engstelig sjef

Usikre ledere har ofte et overdrevent kontrollbehov. Les mer

Skryter av svenskenes «lagom»-filosofi

Arbeidsgivere har noe å lære av svenskenes «lagom»-filosofi, mener The Financial Times. Les mer

Sarkasme på jobb kan være bra for kreativiten

Det hevder tre forskere som har sett nærmere på saken. Les mer

Type kontor påvirker antallet konflikter

Det viser en ny studie fra KTH i Sverige. Les mer

Apper kan gjøre det lettere å finne deltidsjobb

Mojob har lansert en app for formidling av enkle arbeidsoppdrag fra arbeidsgivere og til ungdom. Det kan dreie seg om oppgaver som plenklipping, hundepass og maling, forteller e24.no. Leder for -Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo, Gisle Hellsten, sier til E24 at han tror vi vil få se mer av den typen apper for mobiltelefoner fremover. Ikke minst innenfor deltidsmarkedet.

Arbeidslivet terapeutiseres

Psykologiske verktøy er blitt populære i arbeidslivet.

En doktoravhandeling i sosialantropologi fra Stocholms universitet skrevet av Hans Tunestas beskriver hvordan selvhjelpspsykologi virker inn på dagens arbeidsliv og samfunn, melder forskning.se.

Man forutsetter at individer og grupper i høy grad kan styre seg selv og sitt arbeid. For å få til dette har ulike psykologiske selvhjelpsmetoder, eller «psykologiske verktøy» om du vil, blitt tatt i bruk i arbeidlivet. De ansatte blir på en måte amatørpsykologer eller lekmannsterapauter. Utstyrt med en verktøykasse fra psykologi.

En del av det som tradisjonelt har vært regnet å høre privatsfæren til, som følelser, blir i dette perspektivet en viktig del av arbeidslivet. Men, all den tid arbeidslivet også handler om produktivitet, kan det bli viktig å kunne styre seg selv og sitt indre på en produktiv måte. For eksempel gjennom å lære seg teknikker for effektiv kommunikasjon og følelseshåndtering.

Arbeidet med å utvikle seg selv som menneske blir dermed en beskjefigelse man aldri kan ta helt fri fra, konstaterer forskning.se.

Powered by Labrador CMS