Ledelse

Tidligere Ap-politiker Saera Khan blir ny leder for Innobørs.

Saera Khan leder for gründermiljø

Tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Saera Khan, blir ny leder for Innobørs – en virtuell møteplass mellom gründere og investorer.

Publisert Sist oppdatert

Innobørs ble lansert på i 2014, og er en digital møteplass for gründere og tidligfase-investorer, sikriver nettstedet 3IN.

– I løpet av det siste året har over 50 grunderteam registrert ideene sine her, og mer enn 1200 tidlig fase investorer har gjennomgått ideene, sier Innobørs-sjef Truls Berg – som nå vil ta en mer passiv rolle som styreformann i selskapet etter at Kahn går inn som leder.

– I Norge har man altfor lenge begrenset innovasjonspolitikk til tradisjonelle, offentlige innovasjonstiltak, og har vært for lite åpen for private initiativ og privat kapital. Nå pågår det heldigvis et skifte i den politiske debatten, om at alle må delta sammen i denne dugnaden: både det offentlige, men også private aktører, sier Khanm til 3IN.

Mange husker nok Saera Khan som Arbeiderpartipolitiker gjennom 15 år. De siste årene har hun blant annet tatt en master i nyskaping og kommersialisering på Berkeley University med bedriftsstudier i Silicon valley i San Fransisco og Handelshøyskolen BI.

– Jeg ønsker å påvirke det norske politiske systemet til å forstå hvor viktig innovasjon er, spesielt når det nå går en stor debatt om hvor Norge skal etter oljen. Her opplever jeg næringsminister Monica Mælands gründerplan og Innovasjon Norges drømmeløft som konkrete tiltak som drar i samme retning. Norske gründere fortjener at noe konkret skjer, det har vært snakket lenge nok nå, sier Khan til 3IN.

Powered by Labrador CMS