Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Bjørgen i tenkeboksen

Det fortelles om Gro Harlem Brundtland at hun kunne gi beskjed til unge kvinnelige medarbeidere og bekjente at tiden var inne for at de burde blir gravide. Det ser ut til at tidligere idrettspresident Hans B. Skaset har tenkt å følge i landsmoderen spor på sitt område. Han stiger nå inn i rollen som familierådgiver i full offentlighet for medaljevinnere. Marit Bjørgen er blitt 34 år og er inne på tanken om å legge opp. Hun har sagt at hun vil vente til over påske før hun bestemmer seg. Det synes Skaset er alt for lenge. Hun har ikke noe mer å hente som langrennsløper. Nå må det handle om hennes neste livsfase, sier han til VG. Bjørgen har sagt til mediene at hun kan tenke seg å få barn.

Anita Moen Bonden som selv har vært i verdenseliten, reagerer på uttalelsene fra Skaset. Hun synes Bjørgen må få bestemme dette helt selv.

«Det er ingen som har noe med om Marit tenker på barn», sier hun. Berit Aunli og Anette Bø er helt enig og Trude Dybendal minner om at Skaset ikke er faren til Bjørgen en gang. Merkelig nok har de ikke spurt er Gro Harlem Brundtland og Erna Solberg. Dette er da vitterlig en sak av stor nasjonal betydning.

VG har heller ikke laget en meningsmåling slik at Bjørgen kan få vite hva folket mener.

Sex med SV

Skal SV overleve, må de finne en skikkelig vinnersak. Den mener ungdomspartiet de har funnet. Sosialistisk Ungdom vil at det skal bli «kulere å pule» og krever at elevene skal lære om både leketøy og onani på skolen. SU ville ha et obligatorisk antall timer med seksualundervisning. Det skal være frivillig for lærerne å undervise om sex, og de skal få jevnlig kursing. Undervisningen må legge opp til mer «praktiske øvelser og gruppearbeid», het det i forslaget.

Landsmøtet syntes dette var å gå vel langt. Siden tidenes morgen har folk «fått til dette med puling». Hvis det er meningen den slags skal gjøres over alt og så og si med hvem som helst, er det mulig det trengs en del opplæring. De som kan det best i SVU får gi litt råd og vink rundt omkring siden det ikke blir mye skolen vil stille opp med. Det er Høyre som har makten i skolen for tiden. De vil garantert satse mer på «matte enn puleopplæring».

Stakkars Rattsø

Da er det tid for å gi litt trøst til «superutvalgsleder» og professor Jørn Rattsø. Han anklager Bondelaget for å være «blant de største mobberne av verste sort», som det heter i Nationen. Lærerorganisasjonen er visst like ille. Bakgrunnen er rapporten fra Produktivitetskommisjonen som Rattsø er leder for. Ifølge bøndene og Senterpartiet lever han et «formidabelt angrep på norsk matproduksjon». Rattsø burde vite at bønder ikke er å spøke med når noen vil ta subsidier fra dem. Han får være glad han slipper unna med kraftige bondeuttrykk framfor egg og tomater.

Powered by Labrador CMS