Samfunn

Nå vil alle lære matte av Singapore.

Singapore-metoden fungerer i Storbritannia

Etter kun et år med en metode for undervisning i matematikk hentet fra Singapore, har britiske elever blitt bedre med tall. Nøkkelen er dybde - ikke bredde. Og alle barna skal med.

Publisert Sist oppdatert

Utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen vil lære matematikk fra Singapore. Det kan være en gode i ide. I en studie fra UCL Institute of Education og Cambridge, omtalt i Financial Times i helgen, går det frem at den nye metoden har gitt gode effekter.

Det britiske programmet "Mathematics Mastery" er også inspirert av de sørasiatiske matteduksene Singapore, Sør-Korea, Hong Kong og Taiwan.

Læremetoden i Singapore er markant forskjellig fra den som praktiseres i Storbritannia, skriver avisen. Det undervises i færre emner, men tiden brukes i stedet til å gå i dybden på de emnene som tas opp.

Og kanskje mer kontroversiellt: Hvert barn er ventet å nå et visst nivå før klassen går videre til neste del av læreplanen.

Forskerne så på matteresultatene til 10 000 barn i alderen 5-6 år og 11-12 år fordelt på over 90 skoler. Etter et år gjorde barn som deltok i programmet det bedre i matematikk. Forskerne anslår at programmets effekt tilsvarer rundt en måned med ekstra matteundersvisning.

Det er ventet at programmets effekt vil bli enda mer tydelig når barna testes igjen etter fem år.

OECDs direktør for utdanning Andreas Schleicher pekte nylig på at også Vietnam har gode matematikk-resultater. Også der er det dybde og ikke bredde som er hovedingrediensen.

"Kontrasten til den europeiske læreplanen, som er milevis bred og centimeter-dyp, og du forstår hvorfor de gjør de så mye bedre", sier han.

Powered by Labrador CMS