Ledelse

Ta en ting av gangen, anbefaler Os-ordfører Terje Søviknes.

Sliter på helsa

Ordførerhverdagen er så tøff at den kan gå på helsa løs, viser Kommunal Rapports ordførerundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

236 av landets 428 ordførere har svart på undersøkelsen, i tillegg til 18 fylkesordførere. De har blitt spurt om helse, trening, kosthold, ferie og sykmeldinger. Ordførerne har også hatt muligheten til å gi tips om hvordan de takler ordførerhverdagen, skriver Kommunal Rapport.

43 prosent av ordførerne opplever jobben som slitsom, og ni prosent oppgir at belastninger ved jobben har gjort dem syke. Det meldes om livsstilssykdommer, økt blodtrykk og ustabil vekt.

Over halvparten av ordførerne er ikke særlig kostholdsbevisste, men mange av dem trener flere ganger i uken (38 prosent).

I Kommunal Rapport forteller blant andre Frp-ordfører Terje Søviknes om sine tips for å takle ordførerhverdagen. Søviknes er inne i sin fjerde periode som ordfører i Os.

– Mitt råd er å ta en ting av gangen og fokusere 100 prosent der og da. Det går også an å ta noen forberedelser i siste liten, for en kan ikke tnke på alt hele tiden. Så er det viktig å administrere tiden sin selv. Ikke overlat telefon og kalender til sekretærer eller rådgivere, som da vil sette dagsordenen din, sier han til Kommunal Rapport.

Powered by Labrador CMS