Annonse
Foto: ID 45371954 © Dingelstad | Dreamstime.com

Snu kaffepraten til din fordel

Hvis du sier ja til alle slike henvendelser kan det til slutt gå med mye tid til kaffeprat med mennesker som ønsker å lære mer om bransjen du jobber i, folk som vil ha karriereråd eller kanskje rett og slett vil vite hva du tenker om en gründeridé.

Jason Goldlist, markedsdirektør i Wealthsimple, skriver i et innlegg hos Insead Knowledge, at han får denne typen henvendelser hver eneste dag. De kommer på e-post eller via LinkedIn, og de kommer fra alle typer mennesker. Fra familie og venner og tidligere kolleger, men også fra selgere, konsulenter eller andre forretningsfolk.

Det ble så mye av dette at han til slutt bare slettet de henvendelsene han fikk, men så bestemte han seg for å gjøre en liten vri.

Ba om hjelp tilbake

I én måned svarte han på denne typen henvendelser med entusiasme, og et motspørsmål. Han ba dem om å gjøre ham en liten tjeneste først. Han ba noen om å registrere seg på selskapets hjemmeside. Han om andre tilbakemelding på prosesser. Han ba spurte også noen om de kunne introdusere ham for Linked-In kontakter de hadde i sitt eget firma.

Hensikten med øvelsen var å sile hvem det var som seriøse i sine henvendelser, pluss å få litt hjelp tilbake. Og hva fant han ut? Han oppdaget at folk flest responderte positivt på hans spørsmål om litt hjelp.

Det lå altså en verdi i disse e-postene som han hadde betraktet som søppelpost. De som hadde henvendt seg til ham hadde bedt om noe av verdi fra ham, og syntes det var helt fair å gi noe av verdi tilbake.

Det skulle også vise seg at eksperimentet hadde en bieffekt. Når de først møttes til en kaffe, ble samtalene både mer innholdsrike og verdifulle enn de ellers ville vært. 

Annonse
Annonse