Annonse
Foto: NTB Scanpix

To av tre tror ikke på klimagjennombrudd i Paris

Skepsisen kommer til uttrykk i en klimagallup Norstat har utført for Vårt Land. Men selv om mange tviler på om toppmøtet som snart begynner, vil føre til en løsning, mener 71 prosent det er «viktig» eller «svært viktig» at landene som samles, kommer fram til en avtale som sikrer togradersmålet. Bare 7 prosent svarer at de synes dette er uviktig.

23 prosent – omtrent én av fire – tror på et gejennombrudd. Bård Lahn, som har skrevet boken «Klimaspillet – En fortelling fra innsiden av FNs klimatoppmøter», er ikke overrasket over at skepsisen er stor.

– I forkant av Paris har mange ledere vært travelt opptatt med å snakke ned forventningene til møtet. Både Tine Sundtoft, Erna Solberg og FNs egen klimasjef Christiana Figueres er blant dem. Det virker som folk har fått med seg det, sier Lahn.

Selv deler han flertallets oppfatning av det er «åpenbart viktig at man kommer fram til en god avtale», men han har «liten tro på at det skjer».

– Og da mener jeg ikke bare å få til en avtale, som sannsynligvis vil skje, men å få i havn en avtale som er god nok, understreker han. 

 

Annonse
Annonse