Ledelse

3 råd for holde på medarbeidernes engasjement

Tips fra forsker ved London Business School.

Publisert Sist oppdatert

Tammy Erickson, professor II i organisasjonsadferd ved London Business School, har studert organisasjoner som utmerker seg med å ha engasjerte medarbeidere som brenner for jobben, og har blant annet funnet fram til medarbeidere som bevisst har valgt å jobbe i bedrifter som skiller seg ut og dyrker sin annerledeshet.

Hva som er annerledes vil variere. En bedrift kan ha en karismatisk leder, en annen bedrift kan være et utpreget familieforetak, en tredje bedrift kan skille seg ut med en spesiell konkurransekultur.

Les mer: Engasjerte ansatte trives i rare bedrifter

Det er mye som kan påvirke de ansattes engasjement. Noe av det Erickson er opptatt av, er at arbeidsgiverne holder sine løfter overfor medarbeiderne angående hvordan det er å jobbe nettopp her. I en artikkel på hjemmesidene til London Business School, gir hun tre tips:

  • Tenk deg om: Hvilke løfter har du kommunisert tidligere?
    Hvordan trodde medarbeiderne at det ville bli da de bestemte seg for å begynne å jobbe hos dere? Kommuniserte du hvilke verdier dere har? Ifølge Erickson mister mange selskaper noe av historien om sin egen bedrift når de vokser eller utvikler seg. Det som har vært en utpreget og annerledes verdi kan rett og slett visne bort.
  • Gå igjennom løftene en gang til
    Verden endrer seg og kanskje finner dere ut at det ikke er realistisk å skulle leve opp til de løftene bedriften opprinnelig har gitt medarbeidere om hva slags arbeidsplass dette er. Vær da modig nok til å si det, oppfordrer eksperten fra London Business School. Si at dere ikke lenger er et selskap som kan tilby den typen arbeidsmiljø. Det vi nå kan tilby, er dette.
  • Gi et nytt løfte
    Hva kan du nå tilby? Ikke gå inn i punktet ovenfor hvis du ikke vet hva dere har å tilby. Du må ha noe positivt å si om hvordan dette nye er kommet frem. Alle vil ikke like endringene, men Erickson mener du i det minste har en sjanse til å nå fram til engasjerte medarbeidere hvis du er åpen om endringene. Det viktigste er ifølge Tammy Erickson at du ikke mister det som i utgangspunktet gjorde selskapet til et fantastisk annerledes sted å jobbe.
Powered by Labrador CMS