Ledelse

ID 61053770 © Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com

Begraves i papir

Sykepleierne brukte bare 20 prosent av arbeidstiden ansikt til ansikt med pasienten, viser en svensk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

I prosjektet «Begravd i papper» har Anders Ivarsson Westerberg, foreleser ved Södertörns högskola, studert rundt 450 ansatte ved 11 legesenter. De foreløpige resultatene viser at i snitt brukes rundt 30 prosent av arbeidstiden på direkte møter med pasientene, 35 prosent på indirekte pasienttid – det vil si håndtering av innkallinger, henvisninger etc, mens den øvrige tiden går med til møter, treff på arbeidsplassen etc. Dette ifølge duochjobbet.se.

Tallene ovenfor er gjennomsnittstall. Når det gjelder sykepleierne som gruppe, så viser tallene at de bruker de bare 20 prosent av arbeidstiden sin ansikt til ansikt med pasienter.

Westerberg mener ifølge Du & Jobbet å se tre trender som slår inn i administrasjonssamfunnet:

  • Mengden administrativt arbeid har økt
  • Forutsetningene er endret, først og fremst gjennom IT-utviklingen
  • Arbeidet er blitt omfordelt og vi har fått nye kategorier av profesjonelle administratorer. Samtidig kan det også ha foregått det Westerberg omtaler som en amatørisering, ved at administrasjonen trenger inn i kjernevirksomheten.

Anders Ivarsson Westerberg mener at byråkratiet vokser fordi man ønsker å styre organisasjoner på optimalt vis. Dette fører igjen til at det kreves en rekke systemer for styring og kontroller.

Powered by Labrador CMS