Ledelse

LEGO ansetter sin første ikke-danske toppsjef

Den danske leketøysprodusenten Lego er i ferd med å foreta en av de største organisatoriske endringene i sin 84-år lange historie.

Publisert Sist oppdatert

Redningsmannen Jørgen Vig Knudstorp, som kom inn som toppsjef i 2004 og snudde selskapet fra det som den gang så ut som en finansiell ruin, skal bli ny ”arbeidende styreleder”, og inn kommer briten Bali Padda og tar over som konsernsjef.

Padda har vært en del av konsernledelsen i 15 år allerede, og han anses å være populær blant medlemmer av –Kristiansen-familien som har eiet Lego i fire generasjoner.

Men det er litt uklart hvem som kommer til å ha siste ordet fremover. Berlingske Tidende omtaler Vig Knudstorps nye rolle som arbeidende styreformann som kanskje enda mer innflytelsesfull enn hva han var som konsernsjef. For samtidig blir han konsernsjef for en ny avdeling i selskapet, Lego Brand Group, som skal gi eier-familien enda større innflytelse, blant annet ved at Thomas Kirk Kristensen, som er barnebarnet av grunnleggeren, blir assisterende styreleder i avdelingen.

Ifølge Financial Times kom ideen til den uvanlige organiseringen under en forretningsreise i Kina, der Knudstrorp fikk spørsmål om det snart kunne bli aktuelt med et Lego-land i Kina.

Lego omsatte for 35,8 milliarder danske kroner i 2015, opp fra 28,6 milliarder året før. Resultatet kom på 9,2 milliarder kroner, som gjør Lego til den mest lukrative leketøysprodusenten i verden.

Powered by Labrador CMS