Samfunn

Sammen med Politiets Fellesforbund vil direktoratet ta et oppgjør med machokulturen.

Politidirektoratet vil bekjempe machokultur i politiet

Politidirektoratet varsler et oppgjør med machokultur og seksuell trakassering i politiet. I tillegg krever direktoratet at det ansettes flere kvinnelige politiledere.

Publisert Sist oppdatert

Totalt i politiet er 29 prosent av lederne kvinner. Blant de administrativt ansatte lederne er kvinneandelen på 58 prosent, mens den er nede på 35 prosent blant juriststillingene og 16 prosent i politistillingene. Det er for lavt, understreker Politidirektoratet (POD) overfor VG.

Politimestrene rundt omkring vil nå få i oppgave å kartlegge hvilken kompetanse de har blant sine kvinner, og deretter løfte dem fram.

– Da POD ble etablert i 2001, startet man også å jobbe med konkrete planer for likestilling. Men utviklingen har gått veldig langsomt, sier HR-direktør Karin Aslaksen i Politidirektoratet.

Sammen med Politiets Fellesforbund vil direktoratet ta et oppgjør med machokulturen.

– Jeg skal ikke bruke energi på å takle seksuell trakassering mens jeg jobber for å bli leder. Jeg skal ikke tåle mer griseprat enn mine mannlige ledere, for ofte går grisepraten på bekostning av kvinnen, sier Nasim Karim, som leder likestillingsutvalget i Politiets Fellesforbund.

Powered by Labrador CMS