Ledelse

Midt i debatten – her fra Arendalsuka – politidirektør Benedicte Bjørnland.

Politidirektøren står for Ap-uttalelsen

– Vi ønsker å bidra med våre analyser og fremtidsperspektiver, før viktige avgjørelser tas, framhever politidirektør Benedicte Bjørnland.

Publisert Sist oppdatert

Skattedirektør Hans Christian Holte mener at toppledere i det offentlige forventes å delta mer i det offentlige ordskiftet, og at man med det i større grad nærmer seg politikkens sfære.

At man som leder i det offentlige raskt kan stå nær en slags grense for hva som blir en politisk ytring, har blant annet direktøren i Politidirektoratet nylig erfart.

Jeg mener min uttalelse ikke handler om å blande seg inn i valgkampen eller innta «politikkens arena»

Står for Ap-uttalelse

Det vakte oppsikt da politidirektør Benedicte Bjørnland nylig uttalte seg om Arbeiderpartiets beslutning om å trekke sin støtte til regjeringens politireform.

– Jeg hadde håpet at Arbeiderpartiet med deres ledelse hadde tatt kontakt med meg før de bestemte seg for å trekke støtten til politireformen, og jeg synes det er litt underlig at de ikke søkte kunnskap i Politidirektoratet først, sa Bjørnland til VG etter at Ap-leder Jonas Gahr Støre i valgkampen, fortalte at Arbeiderpartiet ikke lenger ville støtte opp om politireformen.

I en epost til Dagens Perspektiv, sier Bjørnland at hun står for uttalelsen, og at den var faglig begrunnet:

– Jeg står for uttalelsen min som var at jeg skulle ønsket at Arbeiderpartiets ledelse hadde vært i kontakt også med Politidirektoratet før de besluttet å trekke støtten til politireformen, skriver Bjørnland.

– Vi ønsker å bidra med våre analyser og fremtidsperspektiver, før viktige avgjørelser tas som berører oss. Jeg mener min uttalelse ikke handler om å blande seg inn i valgkampen eller innta «politikkens arena», men om å markere at dette berører en etat med 17.000 medarbeidere som befinner seg midt i en svært krevende reform, og hvor spørsmålene ble mange etter Arbeiderpartiets beslutning, påpeker hun.

– Så erkjenner jeg samtidig at grensen mellom «fag og politikk» er vanskelig, det er en fin balanse som jeg fikk prøvd hyppig i mine 7 år som PST sjef, sier politidirektøren.

Powered by Labrador CMS