Arbeidsliv

Hyppig bruk av video for å planlegge og navigere har alltid vært den foretrukne måten å kommunisere for såkalte «gamere». Næringslivsledere burde la seg inspirere, mener Nina Torjesen.

Dette kan næringslivsledere lære av gamere

Mange ansatte kvier seg for å øke bruken av videomøter. Nina Torjesen i Evry mener arbeidsgivere bør vurdere å belønne ansatte som erstatter flyreiser med virtuelle møter.

Publisert Sist oppdatert

Forretningsrådgiver i Evry, Nina Torjesen, skriver i et innlegg i Dagens Næringsliv at en betydelig del av nordmenns flyreiser som skyldes møteaktivitet kan reduseres med videomøter.

Hyppig bruk av video for å planlegge og navigere har alltid vært den foretrukne måten å kommunisere for såkalte «gamere» - folk som spiller sammen og mot hverandre i det virtuelle rom.

Hun skriver videre at norske arbeidsgivere må «tilrettelegge for en ny møtekultur der videomøter er like verdiskapende som å møtes fysisk».

Torjesen lister opp fire enkle og praktiske tiltak som kan være med på å skape en ny norsk møtekultur:

  1. Sørg for riktig utstyr og opplæring slik at ansatte kjenner seg trygge på at møtet kan gjennomføres uten tekniske problemer.

  2. Utarbeid gode retningslinjer for videomøter som for eksempel å alltid ha på kamera. Ingen gjemmer seg bak en vegg i et fysisk møte, men det er, enn så lenge, akseptert å ikke ha kameraet på i videomøter.

  3. Hører du meg? Skap en vane for å teste utstyret før møte slik at du er klar når møte begynner og dersom dere ikke har godt utstyr tilgjengelig – ikke del pc. Det er viktig at alle ses og høres, ikke bare hun som sitter nærmest PC-en som er tilkoblet møtet.

  4. Vurder å gi belønning til ansatte som velger videomøte fremfor å reise til andre møtesteder.

Gevinstene for arbeidsgivere er mange: reduserte reisekostnader, redusert tidsbruk og reduserte utgifter på møtemat.

Powered by Labrador CMS