Arbeidsliv

Flere felter i Nordsjøen, blant annet deler av Oseberg, sto i fare for å bli stengt dersom ikke det var kommet til enighet i forhandlingene mellom Lederne og Norsk Olje og Gass.

Ingen streik i oljenæringa

Etter fire timer på overtid ble det enighet i meklingen mellom Norsk olje og gass og forbundet Lederne.

Publisert Sist oppdatert

Etter det Lederne beskriver som «krevende» forhandlinger og mekling hos Riksmekleren mandag ble det klokken 04.00 natt til tirsdag enighet i sokkelforhandlingene mellom Lederne og Norsk olje og gass.

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen, sier i en pressemelding at det som nå er kommet på plass er svært viktig.

– Dette betyr at vi har fått en avtale som vi ikke var i nærheten av å få under forhandlingene i Stavanger, understreker han.

Dette kom de frem til

Samtlige fagforeninger fikk følgende tilbud 8. mai:

  • Et generelt tillegg på 19.700 kroner.

  • Heving av satser for skift/natt/konferansetillegg med kr. 3,- og

  • En økning av helligdagsgodtgjørelse med kr. 50,-.

  • Tilbudet oppfyller frontfagets ramme på 3,2 prosent.

I tillegg er det enighet om at partene frem til 30. september 2019 skal drøfte forhold rundt hvordan mellomoppgjør fungerer, lokale forhandlinger, og utvalgsarbeid knyttet til fremtidige nye samarbeids- og driftsformer med videre.

– Det har vært svært krevende forhandlinger, men det ble til slutt oppnådd enighet om en økonomisk ramme som er tilsvarende det som ble tilbudt i lønnsforhandlingene i mai, og som allerede er gitt Industri Energi og Safe, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

Årets lønnsoppgjør var et mellomoppgjør. I år som i fjor var det kun Lederne som hadde streikerett, og var derfor eneste organisasjon som hadde mulighet å bruke Riksmekleren. Lederne har om lag 1000 medlemmer som er omfattet av sokkelavtalen. Mekler var Edvard Os.

Powered by Labrador CMS