Aktuelt

– Pengene for de aller fleste vil derfor være på konto etter to-tre dager, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Lønnskompensasjon fra Nav klar i juni

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen sier til VG at ordningen som skal sikre permitterte full lønn i 20 dager skal være på plass i første halvdel av juni.

Publisert Sist oppdatert

Lønnskompensasjonsordningen skulle egentlig være klar i mai, men ble forsinket. Nå er den ventet å være på plass i første halvdel av juni, tidligst tre måneder etter at Norge stengte ned 12. mars

– Nav jobber på spreng for å få akkurat denne ordningen på plass, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til VG.

Han kan ikke gi noen mer konkret dato, men forteller at fordi ordningen er automatisert, vil pengene komme raskt når alt først er klart.

– Pengene for de aller fleste vil derfor være på konto etter to-tre dager, sier Isaksen.

Permitterte skal ikke søke selv

At pengene kommer raskt på konto etter at systemet er på plass, forutsetter imidlertid at arbeidsgiverne fyller inn nødvendig informasjon når ordningen er klar. Det er nemlig gjort en endring mot hvordan den egentlig var tenkt:

Permitterte skal ikke behøve å søke selv. Isteden skal Nav hente inn opplysninger fra arbeidsgiverne og betale ut penger basert på dette.

I tillegg vil Nav stanse trekk i dagpengene til alle som har fått utbetalt forskudd. Egentlig trekkes 20 prosent på hver dagpengeutbetaling som en tilbakebetaling av forskuddet, men det settes på vent inntil denne ordningen er på plass.

– Den praksisen har vi endret i dag. Det innebærer at ved utbetalinger fra og med fredag denne uken, ikke blir lagt inn trekk, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS