Ledelse

Direktør Camilla Stoltenberg er den best betalte lederen ved Folkehelseinstituttet, der flere av lederne bare har tre-fire personer å lede.

18 prosent flere ledere i FHI, men 17 prosent færre ansatte

I kjølvannet av regjeringens avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform (ABE) i 2015 har Folkehelseinstituttet kuttet 200 ansatte, men fått 13 nye ledere.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge informasjon Dagsavisen har fått fra instituttet, har ABE-kuttene medført at FHI har gått fra å ha 1.170 ansatte ved inngangen i 2016 til 970 ansatte nå – altså 200 færre ansatte. I samme periode har de imidlertid gått fra å ha 71 til å nå ha 84 lederstillinger, drøyt 18 prosent flere.

Det er også blitt 80 prosent flere FHI-ledere med millionlønn på de tre årene, fra 16 FHI-lederne med lønn på over én million kroner i 2015 til 29 millionlønnede i dag.

I en epost til Dagsavisen hevder FHI at instituttet i den aktuelle perioden har gjennomgått en rekke organisatoriske endringer som kan gjøre sammenligningen vanskelig.

– Dette er bare tøv, sier tillitsvalgt for de FHI-ansatte i Norsk Tjenestemannslag, Marc Gayorfar, om den påstanden. Han sier det er mye misnøye blant de ansatte fordi det har blitt så mange ledere.

Powered by Labrador CMS