Ledelse

Slik leder du andre – og får tid til å gjøre noe selv

Som leder dras du ofte mellom behovet for å gjøre egne oppgaver, og å stille opp for medarbeiderne dine. Her er fire råd for hvordan du håndterer dette.

Publisert Sist oppdatert

Tidsnød er et vedvarende problem for mange ledere. De har mange oppgaver de selv skulle ha gjort, samtidig som de trenger å være til stede for medarbeidere sine, hvis de skal trives og gjøre en god jobb.

De fleste ledere sliter med å finne den rette balansen

De fleste ledere sliter med å finne den rette balansen, skriver ledelseskonsulent Heidi Lynne Kurter i det amerikanske tidsskriftet Forbes.

4 råd for å sjonglere ledelse og egne oppgaver

Her er hennes fire råd for å bruke tiden riktig og klare å sjonglere egne oppgaver og oppfølging av de ansatte.

1. Sett av tid til medarbeiderne

Føler medarbeiderne dine seg forsømt, er det lett at de mister motivasjonen og blir mindre produktive. Sørg for å gjøre deg tilgjengelig for dine ansatte ved å sette av tid i kalenderen til dem regelmessig. Unngå så langt det er mulig å avlyse eller utsette planlagte møter med dine ansatte.

2. Bruk tiden godt

Start uka med å planlegge hva du skal bruke tiden på, så du ikke kaster bort mye tid på ting som ikke er så viktige. Bruk også tiden med medarbeiderne dine i møter effektivt, ved å sende ut en agenda på forhånd så alle vet hva som er forventet av dem.

3. Bygg gode rutiner

Distraksjoner som e-post, internchatten på jobben, sosiale medier eller tekstmeldinger fra dine ansatte og andre avbryter ofte fokusert arbeid som du ønsker å få gjort. Lag deg gode rutiner for når og hvor ofte du trenger å sjekke blant annet e-post, og gi klar beskjed til de ansatte om hvor raskt de kan forvente respons i ulike kanaler.

4. Deleger oppgaver

Ofte gjør ledere oppgaver selv fordi de vet det tar tid å forklare en medarbeider som ikke har gjort det før hvordan de skal utføre oppgaven. Men klarer du å delegere mer vokser de ansatte med ansvaret, og du vil på sikt vinne mer tid til det du er nødt til å gjøre selv.

Powered by Labrador CMS