Ledelse

Foto: Ilja C. Hendel / Abelia

Norges 50 fremste teknologikvinner skal kåres

Landets 50 fremste kvinner innen teknologi kåres igjen. Nominasjonsprosessen for 2023 er i gang.

Publisert Sist oppdatert

Det er ODA-nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner innen technologi, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i Norge.

Siden 2017 har Abelia og ODA-Nettverk kåret Norges fremste teknologikvinner på kvinnedagen, 8.mars. Neste år blir det dermed for sjuende gang.

Ber om kandidater

Nå gjelder det å foreslå kandidater. Nominasjonen avsluttes 15. januar.

Målet med kåringen er «å synliggjøre de mange viktige, dyktige og nyskapende kvinner som jobber med teknologi, og som inspirerer flere jenter til å velge samme retning», heter det på konkurransesidene.

Utgangspunktet er greit. «Alle som identifiserer seg som kvinne kan kåres, uavhengig av sektor eller rolle – så lenge de er tech-kvinner», skriver Abelia videre.

  • Kriteriene for å kunne delta, finner du HER.

Slik fungerer kåringen

Etter den åpne nominasjonsprosessen, blir de 50 kårede valgt ut av en jury som ledes av Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

I kriteriene for kåringen er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. Juryen bruker nominasjonsteksten som hovedgrunnlag for å velge ut de 50 kvinnene som skal stå på listen. En god tekst er avgjørende for juryens vurdering, understreker Abelia.

Nominasjonen bør vektlegge:

● Hvordan hun utmerker seg på teknologiforståelse.

● Konkrete bidrag og prestasjoner.

● Motivasjon/innsats for mangfold og inkludering i teknologi.

Powered by Labrador CMS