nyheter

– Kunnskapsbedrifter bryter loven ufrivillig

Engasjerte medarbeidere i kunnskapsbedrifter jobber for mye og på feil tidspunkt. De jobber om kvelden, på søndager og bryter i realiteten loven, sier administrerende direktør i NHO-foreningen Abelia Paul Chaffey. Han mener arbeidsmiljøloven er en hemsko for kunnskapsbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Abelia har sendt et brev til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm hvor de ber om at arbeidsmiljølovens arbeidstidskapittel fornyes.

– Loven må forenkles slik at den i større grad åpner for fleksibel arbeidstid. Alternativt må gruppen som er unntatt arbeidstidskapittelet, og som defineres som særlig uavhengige, utvides, sier Chaffey. De ber om et lovverk som ivaretar de ytre rammene, og gir bedriften og den enkelte medarbeider større mulighet til å avtale disponering av tid og ressurser.

Kunnskapsnæringen sysselsetter nærmere 500.000 medarbeidere, ifølge tall fra Abelia. Næringen omfatter ulike bransjer, konsulenter, undervisning, IKT-bedrifter, forskning og kreative virksomheter.

– Abelia-bedrifter innenfor områdene forskning, undervisning og IKT har et sykefravær på 2,9 prosent i 3. kvartal 2010, mens sykefraværet totalt for NHO-bedrifter ligger på 5,8 prosent i samme tidsperiode. Medarbeiderne er veldig engasjerte i det de gjør, og ønsker ikke begrensninger. De måles på resultater og ikke på tilstedeværelse, sier Chaffey.

Powered by Labrador CMS