Annonse
posten2__stine_.jpg

Adecco-konflikt i Posten

– Adecco har på mange måter bekreft et en verden enda mer frynsete enn det vi hadde trodd. Bransjen har demonstrert for all verden at de vinner anbud og konkurranser på bekostning av vikarenes lønns- og arbeidsforhold, sier forbundsleder i Postkom, Odd Christian Øverland, til Dagsavisen.

Fem vikarbyråer har avtaler med Posten Norge AS om alt fra tradisjonelle posttjenester til mer kompetansebaserte oppgaver. Nå krever Postens egne ansatte at vikarenes lønns- og arbeidsforhold også skal godkjennes av de tillitsvalgte. Lytter ikke ledelsen til dette kravet, er det allerede lagt planer for hvordan de organiserte i løpet av et døgn skal stanse all post- og vareleveranser i landet, skriver Dagsavisen.

– Adecco er ikke det eneste råtne egget i denne kurven. Vi må derfor få fullt innsyn i alle vikarenes lønns- og arbeidsforhold. Utgangspunktet for dette er at ikke Posten skal havne i den samme situasjonen som andre som har inngått avtaler med Adecco, sier Øverland, som forteller at han nesten ikke trodde sine egne ører da ledelsen i Posten offentliggjorde den nye avtalen med Adecco samtidig som avsløringene ved Ammerudlunden sykehjem raste som verst. (©NTB)

 

Annonse
Annonse